
H. Çiğdem Yorgancıoğlu ile Çin Daması Atölyesi
Anahtar Konular:
Grup Dayanışması-Takım Çalışması –Zaman Yönetimi-Planlama Becerisi-Problem Çözme-Yaratıcılık-Motor Kas Geliştirme Becerileri-Multiple Task Management Aynı anda çok iş yapabilme ve koordinasyon becerisi- Karar Verme – Ezberbozan Oyuncak …Drama Çalışması ve Müsabaka…..iş strateji geliştirme atölyesinin mastermind ve çin daması ayağından ilki ….
Çin damasının tarafları potansiyel bir “Strateji ve İş Geliştirme Süreç Yöneticisidir.
Kişinin, kurumunun, takımın ya da işin hedeflerine ulaşabilme yolunda yanlış bir hamle pahalıya mal olabilir. Ama düzeltilebillir de Algılarımız ve belleğimiz seçici olup; bir grup veri ve bilgiye yönelirken diğerlerine sırt çevirebilme eğilimindedir. Olgular, nesneler, kişiler veya olaylara yeni bir bakış açısı gerekiyor yaşamda ve kurumsal hayatta başarıyı yakalamak için . Bunun için dikkat toplama ve konsantrasyon sağlama yolu içinde yer aldığımız olgu, olay ve oyunların süreçlerine hakim olarak işitsel görsel yanlarını ve algılamaları geliştirmek hayli mühimdir. Bunun yanı sıra dinamik problem tanımlama yöntemleri belirlemek, düğüm atma, düğüm çözme, kördüğüm etme tekniklerinin iyi kavranması gerekmektedir.
Konvansiyellerinin yanı sıra çağdaş ilke, yöntem ve araçlarının kullanımı yoluyla risk alarak hızlı tırmanan mı kazanacak acaba oyunları müsabakaları ve yarışları , yoksa bütüncül bir bakışın stratejide önemi var mı.? İçinde yer aldığımız olgu gerçekte bir yun mudur ?piyasanın analiz edileceği oyun sahasında 64 adet kare var Çin daması bir alan oyunudur. Ama her tip mücadele esasen masada kazanılır.Peki kazanımların çıktısı nedir ?
8×8’lik bir tahtada 9 siyah ve 9 beyaz taşla oynanır. Taşların arasında herhangi bir hiyerarşi bulunmaz, bütün taşlar eş değerdedir; Tahtada sola ve yukarı akış yönünde ilerler
Üretimden, planlamaya, kalite kontrolden koordinasyona, satış ve pazarlamadan finansa pek çok fonksiyonel alanda rekabet üstünlüğü ve kendi lehine müspet neticeye ulaşma yolunda süreçlere hakim olma arayışındaki insan için strateji oyunları, sadece şehirler kurup, ordulara komuta etmekten ibaret mi sanırız? Kişisel ve kurumsal değişim ve dönüşüm için planlanan stratejinin bir gerekliliği olan parçaları birleştirmek için lego ya da puzzle mıdır bize gerekli olan? Belki de değil. Odaklanma becerisi önemli midir stratejileri geliştirmede? Kesinlikle evet!
Gözden geçirme ve sürekli gelişmelerde hayat bulan kurumsal dinamizme ışık tutan bir eğlenceli ve akılcı bir aktivite mi gerek Çin daması gibi.
Değişen pazar değişkenlerini ve dinamiklerini yorumlamak 19 taştan ibaret bir strateji meselesi midir, SWOT analizini yapabilir misiniz? Stratejik planlama sürecinin idaresinde yerinde ve doğru hamle çin damasının kaçınılmazı. Karmaşık bir durum, oyun teorisi ve karar analizleri oyunun belki de değer adı. Harcanan emek ve uygulanabilirlik özelinde verimlilikle sonuçlanan kayıplar kazançlar arasında görünür ve flu çizgileri ortaya çıkaran bu srateji oyununda taşlarınızın sayısı azalmaz talar yenilmez, yutulmazlar.
Atölye esnasında farkındalık kazanılan konu başlıklarından bir kaçı ;
Dikkat Toplama Ve Konsantrasyon Sağlam Yolu İle İşitsel Görsel Yanlarını Ve Algılamalarını Geliştirmek,
Hafıza Gelişimi,
Gözlem Yeteneklerini Arttırmak,
Planlama Becerisi,
Bütüncül Bakış Açısı,
İşte, Yaşamda ve Kurumda Çeviklik,
Kestirmeden Gitmek Kolay Mı?
Oyun Teorisi,
Risk Yönetimine Bakış,
SWOT,
Analitik Düşünme Süreçleri,
İnsan Beyninin Kimyası,
Aniden Ortaya Çıkan Bir Sorun Ya Da Kriz Anında Ne Olacak,
Gözden Geçirme ve Sürekli Gelişme,
Rekabet Üstünlüğü Analizi,
Vizyoner Bakış Açısında Strateji Geliştirme ve Uygulama,
Üretimden, Planlamaya, Satış ve Pazarlamaya Bir Çok Fonksiyonel, Kişisel ve Kurumsal Değişim ve Dönüşüm Süreçlere Hakim Olma Becerisi,
Neden Strateji ve İş Geliştirme Süreç Yöneticisi?